Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Bulimie

Dobrý den obracím se na vaší poradnu,protože už nevím, jak ve svém životě dál.Trpím bulímií.A to už řadu let(od střední školy).Teď je mi 31.Již jsem vyzkoušela co se dalo, spolupráci s výživovou poradkyní, dokonce jsem i vyhledala pomoc psychologa,ale pro nedostatek důvěry tam přestala chodit.Potají se přecpávám, sním naráz jídlo pro 5 lidí, každý den tuny sladkostí, nejsem schopna se přestat neustále vážit, nejen sebe, ale i jídlo..Nejhorší je, že jsem opět propadla zvracení..Už nejsem schopna se normálně najíst, trpím obrovskýma výčitkama, propadám zaáchvatům pláče, jsem vynervovaná, podrážděná, velké množství peněz padá právě na sladkosti, tučné pečivi apod.Už mám z toho všecho slabé vlasy, rpoblémy se spánkem i pletí, točívá se mi hlava..

Odpovědi na otázku

Poruchy příjmu potravy jsou velmi svízelná a nebezpečná onemocnění, která člověka ničí postránce fyzické i psychické. Nicméně vy máte tu výhodu, že si svůj problém uvědomujete a chcete s ním něco dělat. Ve vašem případě by asi bylo nejlepší vyhledat odbornou pomoc a to v podobě lékaře psychiatra. Existují i různá občanská sdružení, která jsou zaměřena na pomoc lidem s poruchami příjmu potravy a kde by vám případně mohli doporučit někoho z vašeho okolí. Každopádně bych neotálela, protože jistě prožíváte velké trápení a čím dřív se začně něco řešit, tím lepší máte naději na návrat k normálnímu životu.